MENU

Harry Potter: Kámen mudrců a Tajemná komnata

První a druhý díl z filmové série o čarodějnickém učni podle bestsellerů J. K. Rowlingové.

Předprodej na Goout.

 

Harry Pottter a Kámen mudrců

(VB, USA, 2001, 152 min., r. Ch. Columbus)

Na své jedenácté narozeniny se Harry Potter, vychovávaný u své tety a strýce v nouzi a nelásce, dozví od obra Hagrida, že je osiřelým synem mocných čarodějů. Je pozván, aby opustil nevlídnou realitu lidského světa a nastoupil jako žák do Školy čar a kouzel v Bradavicích, určené čarodějům z říše kouzel a fantazie. Získává si přátele i nepřátele a potýká se se svým nezvyklým postavením. Zjišťuje totiž, že jeho rodiče zahynuli, když ho bránili před zlým lordem Voldemortem, a že účty stále ještě nejsou vyrovnány.

 

 

Harry Potter a Tajemná komnata

(VB/ USA/ DE, 2002, 161 min., r. Ch. Columbus)

Po dlouhém létě stráveném u příšerných Dursleyových je pokus Harryho Pottera nastoupit na vlak a vydat se vstříc druhému ročníku školy čar a kouzel v Bradavicích zmařen. Jedinou možností, jak se tam dopravit, je kouzelné létající auto, které však bohužel narazí do vzácné (a notně rozmrzelé) Vrby mlátičky. To všechno se ale jeví jako procházka růžovým sadem ve srovnání s tím, co na Harryho ten podzim čeká ve strašidelných chodbách Bradavic. Jako jediný totiž slyší děsivé a škodolibé hlasy, které se ozývají ze zdí, a k tomu je nad slunce jasné, že mu jde po krku jeho spolužák Draco Malfoy. Brzy se však o život neobává jen Harry. V Bradavicích se začínají dít prapodivné věci, při kterých tuhne krev v žilách, a nikdo z žáků netuší, že se pradávná legenda stala skutečností. Na stěně se objeví rudý nápis, který hlásá, že je Tajemná komnata znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Ale co tohle všechno ve skutečnosti znamená? Harry, Hermiona a Ron dělají všechno, co je v jejich kouzelnických silách, a riskují i vlastní životy ve snaze vyřešit tohle smrtící tajemství staré bezmála padesát let.


Rozehřívací Harry Potter kvíz s Nerdopolis

Na začátek večera se připravte na show v podání Nerdopolis. Těšit se můžete na humorem a zajímavostmi protkaný pódiový kvíz pro vybrané soutěžící, který si ale užijí i diváci. Ukořistí vítězství v klání snad reprezentant Nebelvíru, nebo to bude Zmijozel? Co na to Mrzimor a Havraspár? A chcete to být vy, kdo si troufne poměřit své znalosti? Tak si připravte své mozkové závity i důvtip. Kvízem provede Libo-Wan Kenobi…ale možná se objeví i pan Křepelka. #GeekAndProud

Neplecha ukončena & Ondřej Moravec

Jestli je někdo na současné české scéně primusem potterheadů, je to jistě Bára se svým podcastem Neplecha ukončena. Pojďte objevit známý hlas na Kavalírce naživo a poslechněte si, co se po studiích dvou (a půl) knih Harryho Pottera (Kámen Mudrců, Tajemná komnata a zatím nedokončený Vězeň z Azkabanu) dozvěděla, jak se autorka noří do světa čar a kouzel a jak vymýšlí své nápady na jednotlivé díly.