MENU

Best of Young and Short 2022

Pásmo těch nejlepších kraťasů představuje pětici filmů Wild Minds, Techno, Mama, Zločinci, Tátovy boty a Thea a Tuva. Mladí lidé se tu ocitají v hledáčku kamery i se svými každodenními radostmi a starostmi.

Wild Minds ( režie Hannah Elbke, DK, 29 min, hraný, 2021)
Myslíte si, že jsou vaši rodiče trapní? To samé si myslí i Daniel. Nedává svoji svéráznou mámu, které se jeho spolužáci smějí. Nemůže se dočkat, až se přestěhuje za tátou do Kodaně. Máma to však nezvládá a vypořádává se s touto informací po svém. Je šílená nebo jen dává tou nejprostší cestou najevo svoji lásku a toleranci? Dokáže Daniel opravdu nechat mámu samotnou?

Techno, Mama (režie Saulius Baradinskas, LT, 18 min, hraný, 2021)
Blikající světla, modrá, červená, IG formát, hlasitá hudba, taneční extáze a absolutní odpojení od reality skrze beaty, které jsou jen a pouze TECHNO. Nikita utíká od reality kvůli své despotické mámě, která ho štve - nevystojí ji! Chce utéct do Berlína. Bude pro něj vysněná cesta znamenat vysvobození? Co se stane když se matka v tu samou chvíli rozhodne o pozornost Nikity bojovat?

Zločinci (režie Serhat Karaaslan, FR, RO, TUR, 23 min, hraný, 2020)
Ponurá atmosféra, divní lidé a jeden zatuchlý hotel v Turecku. To jsou kulisy příběhu mladého páru, který místo romantické noci zažije noc hrůzy. Nikdy nevíš, kdo tě sleduje a obcházet pravidla se v tomhle městě zatraceně nevyplácí! Vítězný snímek festivalu Sundance vás naučí nikomu nevěřit.

Tátovy boty (režie Olha Zhurba, Ukrajina, 19 min, hraný, 2021)

Třináctiletého Sašu žijícího v dětském domově na Ukrajině čeká velká životní změna. Odchází do USA se svou adoptivní matkou. Je tady však něco, co ho nenechá jen tak odejít…

Thea & Tuva (režie Kristian B. Walters, NO, 23 min, hraný, 2020)
Sestry Thea a Tuva si můžou dělat, co chtějí. Celé dny se poflakují po městě, místní nákupák je jejich útočistěm. Mámě je to úplně jedno, stará se jen o sebe. Jednoho dne potkají pětiletou holčičku Sofii, kterou přiberou do party. S blížícím se západem slunce však jejich přátelství chladne. Film skvěle pracuje s prvky sociálního realismu. 

Vstupenky si pořiď tady