MENU

Školní projekce: Cinemini pro školku

Filmová výchova pro předškoláky a prvňáky

Festival Young Film Fest nezapomíná ani na ty nejmenší! Cinemini je světově unikátní projekt filmové výchovy pro děti ve věku 3 až 6 let. Kombinuje krátké netradičně pojaté filmy a speciálně vyvinuté aktivity, které podporují dětskou imaginaci a umocňují dětský zážitek z filmu. Zábavnou formou tak s dětmi objevujeme svět filmu a audiovize a rozvíjíme jejich kreativitu, kritické myšlení i pozitivní vztah k filmu už od útlého věku. 

Pod taktovkou zkušeného lektora dětem promítneme několik krátkých filmů z různých dob, kultur a žánrů. Lektor s dětmi po každém filmu rozvíjí dialog o jejich dojmech, pocitech a myšlenkách, které v nich film vyvolal, a vybízí děti ke vzájemné interakci. Kreativita a prohloubení zážitku z filmu přichází na řadu při aktivitách jako je kreslení, vyrábění nebo pohyb, speciálně navržených pro každý film, které dětem umožní film nejen lépe pochopit, ale především ho prožít. Více o Cinemini se dozvíte na webu www.cinemini.cz.

 

Délka workshopu cca 60 min. Ideální počet je cca 20 dětí na jeden workshop.

Přihlásit se můžete na edukace@krutonfilm.cz.


Anička Puklová

Když nesedím zrovna v kanceláři, věnuji se práci s dětmi skoro denně napříč obory, od kurzů plavání, přes pořádání letního tábora po audiovizuální výchovu. V dnešní době, kdy jsou děti vystaveny přijmu audiovizuálního obsahu prakticky nepřetržitě je potřeba pěstovat kritické myšlení od nejútlejšího věku.