MENU

INDUSTRY Young and Short: Projekce pro učitele

Jste ředitel/ka, učitel/ka, školní psycholog/žka nebo výchovný/ná poradce/kyně II. stupně ZŠ nebo SŠ? Zajímá vás, s jakými krátkými filmy vybranými mladou porotou pro své vrstevníky můžete ve výuce pracovat? Projekce vybraných filmů z pásma Young and Short 2024 je tu právě pro vás.

Animovaná bajka o energetické nenasytnosti, sociální drama o hledání identity, napínavá severská detektivka nebo roztomilý ekologický animák o Edgarovi a jeho krávě. Jak se zachovat při zjištění šokující informace na prvním rande? Jaké nástrahy dnes čekají na mladé ženy? Jak obstát v extrémně kompetitivním prostředí a neztratit přitom tvář? A jak přežít fyzické napadení a vyjít z něj jako vítěz? To všechno jsou témata zásadní pro mladou generaci. Speciální projekce vybraných filmů z distribučních pásem Young & Short 2024 přinese inspirativní vhled do světa krátkometrážní kinematografie očima mladých lidí.

 

CO JE YOUNG & SHORT 2024

Young & Short 2024 je distribuční filmové pásmo, které charakterizuje svou generaci. Na jaře letošního roku vybrali mladí porotci ve věku 12-14 a 15-19 let pro své vrstevníky deset nejlepších filmových kraťasů ze současné evropské krátkometrážní kinematografie. Z vybraných filmů vznikla dvě filmová pásma, která nabízí rozmanitý exkurz do různých filmových žánrů a tvůrčích přístupů a odráží témata pro mladou generaci důležitá a aktuální. Filmy doplněné o pracovní listy mohou učitelé využívat ve výuce a jedinečným způsobem tak obohatit proces vzdělávání. Young & Short netradičním a zábavným způsobem rozvíjí kritické a estetické myšlení mladých lidí a dává jim možnost vzájemně se inspirovat svými názory a postoji.

Více informací o Young & Short se dozvíte zde.

Akci spolupořádá  Audiovizuální HUB Kina Kavalírka.

Doporučujeme se zaregistrovat ZDE.

 

Filmy jsou promítané v originálním znění s českými titulky.

 

Věková kategorie 12–14 let

 

Jmenuji se Edgar a mám krávu

 

Počkej 

 

Prase

 

Změna

 

Věková kategorie 15–19 let

 

Přes střepy

 

Losos

 

Nejsme v osmdesátkách