MENU

Dokumentární film a mladé publikum

Šimon Bauer

Centrum dokumentárního filmu chápe dokumentární film jako podnět myšlení, tvorby a objevování, pochybování i porozumění, hledání a propojování. Jako platformu, která v mnoha úrovních umožňuje poznávat a komentovat svět a propojovat zdánlivě nespojitelné profese, témata i přístupy. Je otevřeným prostorem pro všechny zvídavé, kreativní i tápající zájemce, kteří se chtějí orientovat v mediální realitě, která nás obklopuje.

Jsme tu i pro ty, kteří chtějí získat praktické dovednosti v oblasti videotvorby  a dokumentárního filmu, a nabízíme i zázemí pro všechny, kdo usilují o kreativní rozvoj vlastních audiovizuálních projektů. Najdete u nás pravidelně aktualizovanou knihovnu, videotéku plnou dokumentárních filmů, řadu vzdělávacích akcí, podporu badatelských projektů i zázemí střižny a filmové techniky pro vaše audiovizuální díla.


Šimon Bauer

Šimon Bauer, lektor, filmový a televizní teoretik. Je absolventem oboru Teorie a dějiny filmu a audiovizuální kultury na Masarykově Univerzitě v Brně, dlouhodobě spolupracuje s MFDF Ji.hlava a od října 2014 řídí Centrum dokumentárního filmu. Zabývá se zejména výzkumem strategií programování Československé televize v jejích začátcích a distribučními vztahy mezi ČST a tehdejším Státním filmem. Toto téma zpracovává i ve svém příspěvku v antologii Naplánovaná kinematografie.