MENU

Cena Young Film Festu (filmy pro 15 až 19 let)

Vybíráme filmové porotce ve věku 15 až 19 let, kteří rozhodnou o vítězi hlavní ceny Young Film Festu!

Young Film Fest je festival, který si nebere servítky. Otevřeně mluví o vhodných i nevhodných tématech, smývá hranice mezi divákem a lektorem a bez přehnaných formalit pojímá filmový program tak, jak si jiní netroufnou.

Celodenní program Young Film Festu se ponese v duchu světových krátkých filmů, které otevírají témata aktuální (nejen) pro současnou mládež. O snímcích se budeme bavit, rozvíjet diskuse a přemýšlení nad filmy a dekódovat emoce, které v nás vyvolaly. Nakonec z diváků uděláme porotce a budeme po nich chtít jediné: vybrat ten nejzajímavější film, který oceníme Cenou Young Film Festu 2024.

Zkušený porotce má přehled o všech aspektech filmu, a proto i naše účastníky čekají filmové workshopy, které jim rozšíří obzory. Letos se zaměříme na psaní filmu, střihové workshopy a workshop hudby.

Mezi vrstevníky v rámci programu vytvoříme bezpečné prostředí, ve kterém je lektoři budou iniciovat k formování vlastních názorů. Z toho důvodu je vhodné, aby mladí diváci program absolvovali bez účasti rodičů.

Pro koho je tento den určen? Pro všechny zapálené diváky a tvůrce ve věku 15 - 19 let. Za účast programu od nás získáte osvědčení o absolvování).

Akci spolupořádá  Audiovizuální HUB Kina Kavalírka.

 

Pro koho? Pro nadšené diváky ve věku 15 - 19 let

Kde a kdy? V neděli 29. září 9-17:00 v Kině Kavalírka (Plzeňská 210, Praha 5)

Co je k tomu potřeba? Vyplnit přihlášku. V případě, že tě vybereme, ozveme se ti brzo po deadlinu a pošleme ti všechny potřebné informace.

Kolik to stojí? 159 Kč (cena za oběd a další provozní náklady)

PŘIHLÁŠKU VYPLŇ NEJPOZDĚJI DO 22. ZÁŘÍ 23:59. Jaké filmy a workshopy tě čekají se dozvíš níže.

 

 

Filmy

 

Předoperační model

 

V lese jsou lidé

 

Cesta k zániku

 

Hodnej kluk

 

Chce to koule

 

Mořská sůl

 

Navždy spolu

 

Během dne proběhnou diskuse k jednotlivým filmům s ředitelem festivalu Filipem Kršiakem. Vybrat si můžete také 2 workshopy, kterých se zúčastníte.

 

Workshopy (zvolit lze 2 ze 3)

 

Střih – Tereza Rozálie Koldová

 

Psaní filmu – Kristýna Kopřivová

 

Hudba v audiovizi - Mary C


Tereza Rozálie Koldová

Tereza vystudovala obor střihová skladba na FAMU. Její profesní zkušenosti zahrnují širokou škálu projektů, převážně dokumentárních filmů a trailerů. Navíc je autorkou krátkých dokumentárních filmů, přičemž její film Obchodní dům získal uznání na různých festivalech v ČR i v zahraničí. V současné době je v závěrečné fázi svého čtyřletého projektu, který natáčí na filmový formát super8. Aktivně se také angažuje jako lektorka v různých vzdělávacích iniciativách a workshopech. Působí jako programová manažerka pro workshop dok.incubator pro české a slovenské filmové profesionály a je programerka soutěžní sekce Česko a Slovensko pro lidská práva na festivalu dokumentárních filmů Jeden svět Slovensko.

Kristýna Kopřivová

Kristýna vystudovala humanitní studia, kurátorská studia/dějiny umění (v Praze, Izraeli a Londýně), a poté dokumentární režii na pražské FAMU. Natočila několik filmů v žánrech dokumentu, hybridního dokumentu a hrané tvorby. Jejím debutem byl oceněný film Al Amari, přechodný pobyt (43 min). Publikovala v uměleckých časopisech a magazínech, v ČRo 3 Vltava v pořadu Mozaika, pracovala jako reportérka a lektorka umění na platformě UMAkart, kurátorovala výstavy, má za sebou zkušenosti jako asistentka režie a momentálně vyučuje kurzy filmu na pražské škole Scholastika. Kristýna se v rámci své tvorby zabývá společenskými tématy mimo vyhrocené dichotomie, tzv. v „šedé zóně“ – tématy, které se ocitly za centrem mediální a společenské pozornosti, nejsou tedy ještě nebo již senzací, která rozděluje společnost, ale spíše podstatnou částí každodennosti, případně až každodenní nudou.

Mary C

Marie Čtveráčková aka Mary C je hudebnice, kurátorka, lektorka a hudební publicistka. Je spoluzakladatelkou Synth Library Prague, prostoru pro sdílení, tvorbu, diskuzi a experimenty v oblasti elektronické hudby. Společně s Martinem Tvrdým, jako platforma Kreaton, organizují více než 5 let hudební workshopy a přednášky pro děti i dospělé zaměřené na popularizaci nových způsobů poslechu a hudební tvorby.