MENU

Divadlo Buchty a loutky: Automat na filmy

Ptáci. Babička. Terminátor. Údolí včel. Sám doma 2. Tmavomodrý svět. Titanic.

Vy zadáte do AUTOMATU název filmu, který byste rádi viděli a AUTOMAT vám jej vzápětí přehraje. Neexistuje film, který by AUTOMAT neměl v archivu.

Totální improvizační nasazení diváků a Buchet a loutek. Delikatesy.

Projekt je určen pro dospívající od 12 let a dospělé diváky. Automat na filmy není klasické divadelní představení, ale spíše zábavná pouliční i nepouliční uličnická atrakce.

Představení se koná na zahradě kina, na případné špatně počasí jsme připraveni.

Režie, výprava, hudba, hrají: Buchty a loutky

délka: 60 min

Vstupenky můžete zakoupit ZDE.

 

O Buchtách a loutkách

Buchty a loutky je nezávislé alternativní loutkové divadlo, hrající pro děti i dospělé. Buchty a loutky byly založeny v roce 1991 v chebské ubytovně čerstvými absolventy loutkářské katedry DAMU. Od té doby mají za sebou 60 divadelních premiér pro dospělé i děti, loutkové a animované filmy a klipy, mnoho jednorázových projektů v oblasti netradičního divadla, hudby, výtvarného umění, filmu a jejich prolínání.
V současné době Buchty a loutky hrají pravidelně jako stálý host ve Studiu Švandova divadla na Smíchově v Praze, kde mají i své malé zázemí, jsou však stále na cestě. Odehrají okolo 250 představení ročně po celých Čechách a v zahraničí.
Svým neobvyklým způsobem tvorby vytvářejí unikátní divadelní poetiku. Klasické tituly i vlastní autorskou tvorbu zpracovávají s nadhledem a nezaměnitelným humorem, s osobitým důrazem na výtvarnou stránku, komponovanou hudbu a živou zvukovou stopu /kombinace starých i nových loutek, harampádí, hraček a nejnovějších technologií/.
Od dob svého vzniku, kdy Buchty a loutky rozvířily vody českého loutkového divadla svými dnes již kultovními inscenacemi jednoznačně patří k divadelní špičce nejen v Čechách, ale i za hranicemi.