MENU

PRO ŠKOLY Young and Short 2024: Co by, kdyby (12 až 14 let)

Školní projekce festivalu Young Film Fest představí vybrané snímky z distribučního filmového pásma Young and Short 2024, které charakterizuje svou generaci. Mladí filmoví porotci ve věku 12–14 let vybrali pro své vrstevníky nejlepší filmové kraťasy ze současné evropské krátkometrážní kinematografie. Vizuálně strhující dokument o migrujících mrožích, sociální drama o hledání identity, napínavá severská detektivka i roztomilý ekologický animák o Edgarovi a jeho krávě. To všechno jsou témata zásadní pro mladou generaci. Délka filmového pásma je 60 minut. Školní projekce je doplněna o moderátorský úvod a diskusi s odborným hostem.

Young and Short netradičním a zábavným způsobem rozvíjí kritické a estetické myšlení a přináší vrstevníkům možnost vzájemně se inspirovat svými názory a postoji. Nabízí rozmanitý exkurz do různých filmových žánrů a tvůrčích přístupů a dává mladým lidem možnost stát se aktivní součástí českého filmového prostředí.

Festivalovou projekcí pro školy provází mladý porotce Lukáš Hladík. Diskusi povede odborník na filmovou a audiovizuální výchovu Filip Kršiak.

Přihlásit se můžete na edukace@krutonfilm.cz.

 

Filmy:

Filmy jsou promítané v originálním znění s českými titulky.

 

Jmenuji se Edgar a mám krávu

 

Počkej 

 

Tající kry

 

Změna


Lukáš Hladík

Lukáš Hladík je dvacetiletý student, který letos nastupuje na divadelní vědu na FF UK. Kromě studia se věnuje i dobrovolnictví, tvůrčímu psaní a je součásti Youth Consultation Group Evropského filmového klubu. Na filmu ho nejvíce fascinuje, že jde o kombinaci různých uměleckých odvětví, které splývají do jednoho celku.

Filip Kršiak

Filip Kršiak, už téměř 20 let si povídá o filmech a stále ho to baví. Mezi jeho oblíbené filmy patří Antikrist, V Bruggách a Temný rytíř.